МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

  РЕГИОНАЛНА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ-ДОБРИЧ   
            гр. Добрич-9300, ул. Св. св. Кирил и Методий № 57, тел.: 600 614,  факс: 600 692

e-mailrzi-dobrich@bergon.net

 

ПРОЕКТ „СПРИ И СЕ ПРЕГЛЕДАЙ“

27.06.2013

Дирекция „Медицински дейности” при РЗИ-Добрич съобщава на всички, които са получили покана за скринингово изследване по проект “СПРИ и се прегледай”, следното:

    По проект „СПРИ и се прегледай” се провеждат с покани скринингови прегледи за рак на маточната шийка и млечната жлеза при жените и рак на дебелото черво при двата пола.

         До момента на територията на област Добрич за участие в проекта е регистриран „Диагностично-консултативен център 1 – Добрич“ ООД , който се намира на адрес:

  гр.Добрич, ул. „Димитър Петков“ №3

Регистратура:058/601474

  Управител: Д-р Велина Комарева   058/622382

 

        При прегледа не е необходимо да представяте направление от личния си лекар.

         Носете поканата за безплатен преглед и я представете на лекаря, който извършва прегледа.      

         Поканата съдържа код на преглед и код на пациента, с който можете да проверите своя профил в информационната система на Националния скринингов регистър.

     

       „ДКЦ 1-Добрич“ ООД ще провежда прегледи за рак на маточната шийка и млечната жлеза при жените.

        За скрининг за рак на дебелото и правото черво при жените и мъжете към момента най-близките регистрирани лечебни заведения са "Комплексен онкологичен център - Шумен" ЕООД, гр. Шумен и Многопрофилна болница за активно лечение Юлия Вревска - Бяла ЕООД, гр. Бяла. За този вид прегледи няма до сега регистрирани лечебни заведения в гр.Добрич и област-Добрич.

        Продължава регистрацията на лечебните заведения за участие в проекта, както в гр.Добрич така и в областта. При регистриране на други лечебни заведения, което изисква време за подписване на договорите с МЗ, гражданите ще бъдат своевременно информирани. Списък с лечебните заведения, регистрирани за участие в проекта на територията на област Добрич ще бъде публикуван на сайта на  РЗИ-Добрич.

        В тази връзка Ви уведомяваме, че всички които са получили покана и не са имали възможност да се прегледат, ще бъдат информирани за повторен преглед и посочено най-близкото за тях лечебно заведение, участващо в проекта.

        Допълнителна информация по проекта е публикувана на интернет адреса на Националния скринингов регистър http://nsr.mh.government.bg  и на страницата на Министерство на здравеопазването www.mh.government.bg и официалната страница на проект ”СПРИ и се прегледай” във “Фейсбук”: https://www.facebook.cm/spriisepregledai.

       Получилите покани могат да проведат прегледа и в други лечебни заведения на територията на страната, които са регистрирани за участие в проекта.

       Скрининговите изследвания ще се проведат посредством скрининг тестове: - цитонамазка за откриване на рак на маточната шийка, мамографски преглед за рак на млечната жлеза при жените и анализ на скрита кръв във фекалиите за рак на дебелото черво и ректума.

       При въпроси по провеждане на прегледите информация може да получите от г-жа Катя Ивкова, държавен експерт в дирекция „Международни дейности, програми и проекти“ в МЗ и ръководител на проект „Спри и се прегледай“ на адрес kgecheva@mh.government.bg и телефон 02/ 9301 203.

Използваме "бисквитки", за да гарантираме, че ви предоставяме услугите си по възможно най-добрия начин на този уебсайт. За да научите повече за "бисквитките" и как обработваме личните данни, посетете Защита на личните данни.