«22.03.2013г.-СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДАТА»

Денят на прясната вода е предложен на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Всяка година честването на Международният ден на водата е свързано с определен аспект на прясната вода.

2013г. е обявена от ООН за Международната година на водното сътрудничество.

Честванията по случай световния ден на водата 2013 г. ще се проведат в целия свят и ще бъдат координирани от централата на ЮНЕСКО в Париж. Темата на празненствата през 2013 година е Водно сътрудничество. Централният форум на ООН ще се проведе в Холандия и ще се организира от холандското правителство в координация с ЮНЕСКО и Икономическата европейска комисия на ООН, с подкрепата на членове и партньори на ООН-Вода. Световният ден на водата представлява връхна точка на събитията в рамките на Международната година за водно сътрудничество.

РЗИ – Добрич организира следните мероприятия:

На 19 март в гр. Каварна беше отбелязан Световния ден на Водата, в ОУ „Йордан Йовков“, посредством лекция на тема „Хигиена и Вода“.

На 22.03.2013г. в град Добрич, в Общински център за социална рехабилитация и интеграция, ще се проведе лекция-обучение на тема „Водата е живот“.

В СОУ „Петко Рачов Славейков“ ще бъде организирана изложба на рисунки по повод Световния ден на водата.

Използваме "бисквитки", за да гарантираме, че ви предоставяме услугите си по възможно най-добрия начин на този уебсайт. За да научите повече за "бисквитките" и как обработваме личните данни, посетете Защита на личните данни.